Home Aktualności Otwarcie rynku marokańskiego dla polskiej wołowiny

Otwarcie rynku marokańskiego dla polskiej wołowiny

0
0

W związku z uzgodnieniem weterynaryjnego świadectwo zdrowia dotyczącego wwozu do Królestwa Maroka mięsa wołowego (z kością lub bez kości) i produktów z mięsa wołowego pochodzących z Polski, od dnia 1 sierpnia 2016 roku Polska uzyskała możliwość eksportu mięsa wołowego na ten rynek.

Fot. Bydło mięsne

Fot. Bydło mięsne

Zakłady zatwierdzone zgodnie z przepisami UE mogą rozpocząć wysyłki tego towaru, zgodnego z wymaganiami zawartymi w świadectwie.

Tym samym zostały zakończone negocjacje prowadzone pomiędzy Głównym Inspektoratem Weterynarii a Krajowym Urzędem Bezpieczeństwa Zdrowotnego Produktów Żywnościowych (ONSSA) w Ministerstwie Rolnictwa i Rybołówstwa Morskiego Maroka.

Źródło: MRiRW

 
Facebook Comments Box

LEAVE YOUR COMMENT